Újra iskola – a bigbluval

8 szeptember 2020

A gyerekek országszerte újra elkezdtek iskolába járni, és ilyenkor az iskolai rendhez igazodva sok családnak, szülőnek és gondviselőnek új kihívásokkal kell elboldogulnia. Segítségképpen összegyűjtöttünk néhány praktikus digitális tippet és trükköt, amelyek segíthetnek az előttük álló úton. Az alapvető tanulási alkalmazásoktól a halogatás ellen ható eszközökig igyekeztünk mindennel felvértezni az új iskolaszezonra.

Az iskolákba visszatérők életének a megkönnyítése

Miután az iskolák sokáig zárva voltak, a visszatérés sokakat elcsüggeszthet. Amint kezd beindulni az iskolai munka, a pihentető otthoni tevékenységek szorgalmazása segíthet ebben az átmenetben. A meditálás szuper dolog lehet; a család napi rutinjába beillesztve hozzájárulhat a nyugodtság és elégedettség fenntartásához. A Headspace ehhez kiváló kiindulási pont a kifejezetten gyerekekre szabott anyagainak köszönhetően, amelyeket ráadásul, segítségképpen korosztályok szerint osztottak fel. A Mindful hasonlóképpen hasznos, tudatosságra összpontosító szülői gondoskodási módszereket, valamint gyerekeknek szóló praktikus relaxálási ötleteket osztott meg. Ha a család pihenőidejébe a mozgást is beépítené, a Cosmic Kids online jógasztorikkal szolgál a gyerekek minden korosztálya számára.

Minden nap sulinap

Az internetkapcsolata nem csupán nagyszerű szórakozási lehetőség, a gyerekek hatékonyabb tanulásához is hasznos lehet. Számos olyan oktatásközpontú webhely és alkalmazás létezik, ami könnyen befogadható és lebilincselő eszközökkel mozdítja elő az internetes tanulást. Esetleg a gyermeke talán nagyon szeretne már megtanulni egy új nyelvet, vagy szívesen leporolná a meglévő tudását? A Duolingo a feltétlenül ajánlott alkalmazás a szórakoztató, könnyen befogadható tanulás terén, ami asztali gépen, táblagépen és mobil eszközökön egyaránt hozzáférhető. Ha a gyermeke olyan életkor előtt áll, amikor már élénken érdeklődik saját digitális arculatának a kialakítása iránt, a Skillshare pompás lehetőség arra, hogy megmutassa az alkotókészségét mások számára fotóstanfolyamtól kreatív írási gyakorlatokig bármivel. Mindegy, hogy hány éves, milyen ügyes, vagy mennyire érdeklődő, az online tanuláshoz mindenki számára kínál valamit!

A halogatás leküzdése

Mindenki szokott halogatni, de ahogy elkezdenek halmozódni az iskolai projektfeladatok és teendők, a gyermeke otthoni munkára vonatkozó hatékony szokásrendjét elősegítve könnyebb lehet megőrizni az elkallódni hajlamos figyelmet. A Forest nevű, hatékonyságot támogató alkalmazás remek eszköz az odafigyelés fenntartásához. Az alkalmazást használók elültetnek egy digitális fát, amely a munkavégzésük közben növekszik, és az alkalmazás korai elhagyása esetén elpusztul. –Minél hatékonyabbak vagyunk, annál több fa nőhet nagyra! A motiváció fokozása terén a Spotify lejátszási listákkal segíthet fenntartani a tetterőt a házi feladatokhoz összegyűjtött ritmusoktól kezdve a tökéletes koncentrációt szolgáló számokig. Ha azonban így is gondot jelent a halogatás, vannak alkalmazások a közösségi médián töltött idő csökkentésére, mint például az Offtime . Ezek segíthetnek gyermekeinek a figyelem tényleges megtartásában.

 

Az újbóli iskolába járás rutinja nem mindig tűnik magától értetődőnek, de mi arra törekszünk, hogy a műholdas szélessávú kapcsolatunk révén kissé könnyedebbé tegyük az élményt. A műholdas szélessávú kapcsolattal ugyanazok az eszközök és erőforrások állnak rendelkezésére, mint a városközpontban élőknek, miközben a családját gyönyörű, vidéki környezetben neveli.