Útmutató az otthoni munkához szélessávú műholdas kapcsolaton keresztül

30 július 2020

Sokunk számára az otthoni munka a mindennapi életünk rendszeres jellemzőjévé vált, mivel mindannyian továbbra is alkalmazkodunk és igazodunk a jelen viszonyokhoz. Az otthonról történő munkavégzésnek számos előnye van, a reggeli e-mailek pizsamában történő elküldésétől kezdve, a napi ingázás kihagyásáig, az otthon kényelme valóban változást hozhat. Azonban, ha további családi kötelezettségekkel és a távkommunikáció kihívásaival szembesülünk, akkor az időbeosztás és a motiváció fenntartása nehézzé válhat.

Szerencsére összeállítottunk néhány remek tippet és trükköt, amelyek segítenek otthonról dolgozni. Néhány egyszerű beállítással megmutatjuk Önnek, hogyan növelje a termelékenységet, hogyan hozza ki a legtöbbet a bigblu szélessávú műholdas kapcsolatából, és ami még fontos, hogy értékelje azt a teret, amiben dolgozik.

Az íróasztal átalakítása

Az íróasztal elrendezésének áttekintése kulcsfontosságú lépés a boldog otthoni munka irányába. Ha az elmúlt néhány hónapban ugyanazon a helyen dolgozott, akkor itt az ideje egy kicsit felforgatni a dolgokat!

Fali dekoráció
Észrevette már, hogy mindig ugyanazt a négy falat bámulja? Élénkítse fel pár képpel vagy poszterrel a kedvenc alkotásaiból – motivációs üzenetek vagy idézetek segíthetnek koncentrálni.

Díszes növények
A növények fantasztikus kiegészítők lehetnek az asztalán. A hajladozó páfránytól a menő kaktuszig a szobanövények kiválóak arra, hogy egy kis természetet varázsoljanak az otthonába. (Egyben kiváló ürügy a rendszeres öntözési szünetkehez!)

Kiegészítők frissítése
Végül, ha az Ön munkája nem kifejezetten digitális, új irodaszerek, íróasztali kiegészítők, mint egy jegyzetfüzet vagy egy lámpa igazán segíthet abban, hogy örömét lelje az asztalában.

Használja a technikát

Az otthoni munka világában, a technológia az Ön barátja, ezért fontos elgondolkodni azon, hogy az Ön technikai felszereltsége hogyan teheti könnyebbé a munkanapot.

Gondolkodjon vezeték nélküliben
A vezeték nélküli technológia hasznos a munkaterület felszabadításában, és biztosítja a munka másik szobába történő könnyű áthelyezésének rugalmasságát. Jelenleg számos vezeték nélküli lehetőség létezik az olyan eszközök között, mint a fejhallgató, a billentyűzet és a számítógépes egér, amelyek a könnyű telepítés és a megbízható Bluetooth kapcsolat előnyével járnak.

Hang és videó könnyedén
Ha rendszeresen videóhívásokban vesz részt, akkor a beépített webkamera új, külső modellre történő frissítése biztosítani fogja, hogy kollégái és ügyfelei kristálytiszta HD minőségben fogják látni Önt. Hanghívások esetén egy jó értékeléssel rendelkező fejhallgató vagy akár egy konferencia-kihangosító is segíthet abban, hogy a napi hívásaiból kizárja a hangerővel vagy a hangminőséggel összefüggő problémákat.

Folytassa az együttműködést

A kollégáival fenntartott online kapcsolat kulcsfontosságú a hatékonyság növelésében, és biztosítja, hogy az otthoni munka közben érezze a támogatást. A bigblu szélessávú műholdas kapcsolat szinte ugyanazokat az előnyöket nyújtja, mint a szélessávú száloptikás kapcsolat, így folytathatja az együttműködést.

Hatékonysági eszközök
Hol lennénk egy jó öreg tennivalólista nélkül? Olyan hasznos alkalmazások, mint a Trello és a Microsoft To Do világos és egyszerű eszközöket biztosítanak a napi feladatok lejegyzéséhez és a listák rendszerezéséhez, hogy minden rendben menjen. Habár a szélessávú műholdas kapcsolat infrastruktúrája különbözik a száloptikásétól, de a routerek hálózatának működése azonos, amelyek az adatokat egy forrásból egy rendeltetési helyre továbbítják, ami azt jelenti, hogy ezeknek az alkalmazásoknak a működése ugyanaz, akár műholdas, akár száloptikás hozzáféréssel rendelkezik.

Alkalmazások csapatmunkához
A rendszeres hang- és videóhívások az otthoni munka általános jellemzőivé váltak. A Zoom, a Skype és a Microsoft Teams számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek támogatják a csapattal történő hatékony kommunikációt, az azonnali üzenetküldés lehetőségével. Amikor szélessávú műholdas kapcsolaton keresztül kezdeményez hívást, az adatok útja hosszabb, mint a vezetékes kapcsolaton keresztül megtett út hossza, ami késleltetést mutathat. Az iparágban ezt hívjuk „latenciának”. Az elmúlt években azonban a szélessávú műholdas kapcsolat késleltetési ideje nagy mértékben csökkent. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók egyáltalán nem, vagy csak néhány milliszekundumos késleltetést tapasztalnak.

Megosztott digitális források
A fájlok zökkenőmentes megosztása, valamint az üzleti dokumentumokhoz és meghajtókhoz történő hozzáférés elősegítheti a munka szervezését és lecsökkenti a dokumentumok legújabb verziójának megtalálására fordított időt. A WeTransfer az egyik legnépszerűbb eszköz a gyors fájlmegosztáshoz, míg a Microsoft SharePoint hasznos megoldást kínál a fájlok üzleti szintű megosztásához és elrendezéséhez. Ha távoli VPN hozzáférésre van szüksége a szélessávú műholdas kapcsolaton keresztül, akkor statikus IP címre van szüksége, amelyet üzleti csomagjaink egyikén keresztül tudunk biztosítani.

Mivel az otthoni munka sokunk számára ismerős tevékenységgé vált, reméljük, hogy ezek a tippek és trükkök a technológia hatalmával segítenek Önnek a motiváció fenntartásában. Csapatunk azért van, hogy segítsen Önnek, kollégáinak és üzleti vállalkozásának kapcsolattartásában, ezért lépjen kapcsolatba csapatunkkal, hogy segítsünk megtalálni az Ön igényeinek megfelelő csomagot.