BIGBLU A KEZDETEKTŐL A VÁLLALAT TÖRTÉNETE

26 június 2018

A Bigblu az Egyesült Királyság első számú alternatív szélessávú szolgáltatója. Az ország azon részeit is elérjük, ahol a vezetékes hálózat nem áll rendelkezésre, és minden eddiginél több családot és vállalkozást kapcsolunk össze a szupergyors szélessávú internettel, lakóhelytől és munkahelytől függetlenül.

Szerény kezdetek
A vállalatot 2008-ban alapították Satellite Solutions Worldwide néven azzal a céllal, hogy műholdas internetet szolgáltasson az Egyesült Királyságban, Európában és Ausztráliában élő vidéki otthonok és vállalkozások számára, akik nem férnek hozzá a hagyományos vezetékes internethez. A szélessávú letöltés és feltöltés kezdetben lassú volt, a szolgáltatás pedig drága. 2010-ben azonban egy vadonatúj műholdas technológiának köszönhetően eljött a lényegesen nagyobb sebesség, a jobb kapcsolat és a kedvezőbb árak kora, lakossági és üzleti felhasználóink legnagyobb örömére.

Ugrásszerű fejlődés
2010 óta a műholdas technológia rohamtempóban fejlődik, és a bigblu élen jár az új technológiák alkalmazása terén. Habár az elmúlt évtizedben a műholdas szélessávú állt szolgáltatásaink középpontjában, nagy figyelmet fordítunk arra is, hogy ügyfeleink számára sokféle kapcsolódási lehetőséget biztosítsuk, ideértve a nagy sebességű műholdas kapcsolatot, a helyhez kötött ultragyors vezeték nélküli internetet és a megbízható 4G-hálózatokat: lakóhelytől függetlenül mindenkit összekapcsolunk az internettel.

Az Egyesült Királyságban a legjobb alternatív szélessávú technológiát kínáljuk az „elfelejtett” 5%-nak, akik csak lassú szélessávú internethez jutnak hozzá, vagy még rosszabb esetben egyáltalán nem férnek hozzá az internethez. Piacvezetők vagyunk a digitális szakadék áthidalásában és a digitális forradalom vívmányainak elterjesztésében. Az Egyesült Királyság azon részein is szolgáltatunk, ahol a vezetékes internet nem érhető el.

Üzleti növekedés
2015 májusában, hét évvel a Satellite Solutions Worldwide megalapítása után a vállalatot bejegyezték a londoni tőzsde AIM piacán. Ekkor 10 000 ügyfelünk volt. A szerves növekedésnek (tehetséges munkatársak felvétele és a kapcsolatokba történő beruházás) és az akvizíción alapuló bővülésnek (a versenytársak és az innovatív cégek felvásárlása) köszönhetően a bigblu jelenleg több mint 120 000 ügyféllel rendelkezik. Észak-Amerikán kívül mi vagyunk a legnagyobb műholdas szélessávú internetszolgáltató, és a világon a 4. legnagyobb ilyen cég vagyunk.

Táguló horizont
Kutatási és fejlesztési csapatunk a világ minden táján szorosan együttműködik az alternatív szélessávú kommunikáció terén tevékenykedő technológiai cégekkel, hogy oda is elvihessük az internetet, ahol nincs vezetékes kapcsolat.

Jó társaságban
Az Egyesült Királyság háztartásai és vállalkozásai mellett a bigblu olyan nagy ügyfeleknek is szolgáltat műholdas internetet, mint a BBC, a Sky News, a brit védelmi minisztérium és a CNN. Ezeket a rendszereket a műsorkészítő és -szolgáltató stábok igényeihez terveztük: berendezéseink és technológiai megoldásaink a Föld legzordabb vidékein is megfordultak, és számos népszerű film – többek között a Spectre (James Bond), a Hadak útján és az Amerika kapitány – forgatásakor is kiválóan megállták a helyüket.

Mindenhol kapcsolatban
A Föld körül keringő műholdakat biztosító partnereinknek köszönhetően a világ minden táján a lehető legjobb szolgáltatást kínáljuk. Az általunk használt piacvezető technológiához és szakértőink tudásához kiváló ügyfélszolgálat társul. Az első megkereséstől kezdve a telepítésen és csatlakoztatáson keresztül a későbbi támogatásig szakértelmünk a biztosítéka annak, hogy ügyfeleink mindig a legtöbbet tudják kihozni szélessávú előfizetésükből.