Hogyan Ütemezzük A Letöltéseket És A Frissítéseket

12 július 2020

A várakozás a frissítésekre és a letöltésekre a legjobb időben szakíthatja meg a napot. Ez általában csak enyhén lehet frusztráló, de jelenleg, amikor az emberek a munkájukat és az iskolát is otthonról végzik, ez fontos kérdéssé válhat.  Talán éppen fontos videó konferencián kell részt vennie, amikor a számítógépe megpróbál futtatni egy frissítést, esetleg a legtöbbet szeretné kihozni a nagyobb sebességből, amikor más felhasználók éppen nincsenek az interneten, vagy esetleg a korlátlan éjszakai adatforgalmat akarja kihasználni.

Akárhogyan is, annak irányításával, hogy mikor történjenek a frissítések és a letöltések, időt takarít meg, és azt is lehetővé teszi, hogy simábban menjen a munka, az iskola vagy az internet böngészése.

A frissítések ütemezése

Az első dolog, hogy ellenőrizze az aktív időszak beállítását. Ez az az időszak, amikor Ön tipikusan használja a számítógépét, és amikor nem fog automatikusan újraindulni a frissítéshez. Lehet, hogy mostanában átállította ezt az időszakot, hogy az alkalmazkodjon a megnövekedett gyermekgondozási igényhez? A Windowsban ellenőrizheti és beállíthatja ezeket, ha a Start menüre klikkel és kiválasztja a „Gépházat”. Ezután klikkeljen a „Frissítés és biztonság”-ra. Alapértelmezésben a „Windows Update” képernyő jelenik meg. Itt állíthatja be az aktív időszakot.

Ha ellenőrizni szeretné a függőben lévő frissítéseket, akkor kövesse a fenti lépéseket. A „Windows Update” képernyőn látható, ha elérhető frissítése van, ezeket manuálisan is el tudja indítani a Letöltés gomb megnyomásával. A frissítések későbbre történő ütemezése ennél egy kicsit többet igényel, de a Microsoft részletes magyarázattal szolgál arról, hogy hogyan ütemezzük a frissítéseket.

Ez egy kicsit különbözik a Mac-en, de azért itt is meg lehet tenni, úgy, hogy a Mac-et beállítjuk, hogy „ellenőrizze most” az automatikus frissítéseket.  Ettől fogva a frissítések ellenőrzését ugyanabban az időben fogja elvégezni naponta, hetente vagy havonta az Ön választásától függően.. Ezt megteheti éjszaka is, úgy hogy fennmarad vagy átállítja az időt a Mac-en, amíg ezt végrehajtja, majd ezt követően visszaállítja az időt. Itt található egy részletes magyarázat arról, hogy hogyan kell ezt megtenni.

Letöltések ütemezése

Az interneten egy csomó ingyenes eszköz érhető el, amivel a letöltések kezelhetők. Találtunk egy rendezett, naprakész listát 10 Best Download Managers for Windows a beebom.com-on és ajánljuk, hogy vessen rá egy pillantást. A Mac felhasználók számára egy hasonlóan praktikus lista itt található Best Download Managers for Mac OS.

Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya és egyik szolgáltatóval sem állunk kapcsolatban, de ha frusztráltnak érzi magát a lassú letöltés miatt vagy nagyobb fájlokra van szüksége, amelyeket előre letölthet, ezek az eszközök tehermentesíthetik a nappali internethasználatot és engedik, hogy a letöltések akkor történjenek, amikor Ön nem siet.